Hogyan őrizzük meg csokrunkat az esküvő után (2)

Miért válaszd a szójaviasz gyertyát?

Miért válaszd a szójaviasz gyertyát?

Amikor gyertyavásárlásra kerül sor, az illata és kinézete mellett figyelmet kell fordítanunk az összetételére is, hiszen megannyi fajta közül válogathatunk, ilyen például a paraffinviasz, szójaviasz, méhviasz, pálmaviasz és granulált viasz, csak hogy néhányat megemlítsünk. Ezek a gyertyák összetételtől függően különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek befolyásolják a teljesítményt és a szervezetre gyakorolt hatást is.

Mi az a szójaviasz?

A szójaviasz 100% -ban természetes viasz, mely növényi szójababból származik. A bab betakarítása után megtisztítják, hántolják és pelyhekké formálják. A pelyhekből szójaolajat vonnak ki, és a maradék pelyheket állati takarmányozásra használják.

Ezzel szemben a paraffinviasz, az egyik legnépszerűbb gyertyaviasz olcsó előállítási költsége miatt. A paraffinviasz kőolajból, szénből származó olaj, a petróleum mellékterméke.

Amikor eltávolítják a viaszos anyagot a nyersolajból, paraffinviasz marad hátra és ezt használják fel gyertya készítésre is. Azonban egészségre gyakorolt káros hatása régóta ismert, hiszen égetése során toluol, ketonok és benzol kerül a levegőbe, amik rákkeltő hatásúak.

Miért a szójaviasz?

Szinte evidens módon adódik a válasz, hogy miért részesítsük előnybe a szójaviaszból készült gyertyákat, akár boltban vásárolunk, akár otthon alkotunk. Nyomós érveken keresztül ismertetjük pozitív hatásait:

1 .Hosszabb égés

A szójaviasz olvadáspontja alacsonyabb, ami azt jelenti, hogy akár 50% -kal tovább ég, mint a paraffinviasz gyertyák.

2. Nem mérgező

Mivel a szójaviasz növényi olajból készül, tiszta égésű és égéskor nem bocsát ki ismert rákkeltő anyagokat.

3. Kellemesebb illat

A viasz alacsonyabb olvadási hőmérséklete miatt egészségesebb „viaszmedence” jön létre a kanóc körül. Ez a „viaszos medence” lehetővé teszi, hogy az illatolajok könnyebben elpárologjanak és így több illatot bocsássanak otthonunkba.

4. Megújuló erőforrás

A szójabab környezetbarát, fenntartható és megújuló erőforrás.

5. Könnyebb tisztítani

A szójaviaszt sokkal könnyebben lehet eltávolítani a szövetekből vagy asztalterítőkből, mivel biológiailag lebomlik, egyszerű törlőkendővel eltűntethető. A szójaviasz bőrön is használható (előtte érdemes bőrpróbát végezni) – ezáltal a bőr megfiatalodik és csodálatos illata lesz

6. Tiszta égés

A szója tisztán ég, ami azt jelenti, hogy minimális korom szabadul fel.

Tehát összességében a paraffinviaszból készült gyertyák alacsony áruk miatt csábítóak lehetnek, mégis érdemes mérlegelnünk, hogy egészségünk megóvásának érdekében milyen alternatívák megfelelőek számunkra.

Olykor jobb beruházni drágább termékekre, melyek minőségükben magasabb színvonalat képviselnek, főleg azok számára, akik mindennap hódolnak a gyertyázás örömének.

A növényi olajokból készített gyertyák esetén is legyünk körültekintőek és alaposan olvassuk el az összetevők listáját, mivel előfordulhat, hogy ezeket a gyertyákat is paraffin viasszal keverik és így bár névlegesen szójagyertya, de anyagában kevéssé különbözik mérgező társaitól. Ugyanez vonatkozik az illatosításra használt anyagokra is, legjobb ha a márka 100%-os illatanyagokat használ vagy ő maga állítja elő.

Mi a Daphne lakberendezésnél kiemelt figyelmet fordítunk a természetes összetevőkre, így gyertyáink esetében is 100%-os, tiszta és természetes anyagokat használunk.


Te is szeretnél bársonyos illatú gyertyák közül válogatni? Nézd meg termékeinket, hátha az egyik Téged is elbűvöl. https://www.daphnelakberendezes.hu/termekkategoria/lakberendezes/szojagyertyak/

Tetszett cikkünk? Oszd meg barátaiddal és kövess minket az újdonságokért facebook-on: https://www.facebook.com/daphnelakberendezesrendezes

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Kosár
    A kosarad jelenleg üresVisszatérés a vásárláshoz